Tryk af brochurer - levering inden for 3 dage

Brochuren er stadig en fast markedsførings-metode for mange virksomheder, og vi tager gerne ansvaret for trykning af jeres brochurer. Vi garanterer god service, gode priser, hurtig levering og selvfølgelig høj kvalitet.

Typer af brochure

Brochurer kommer i mange forskellige udformninger. De fleste brochure designs skabes som flyers, som foldere eller som hæfter.

Foldere

Folderen er måske det, man burde kalde, standard brochure design. En folder kan være et A4 ark, med tryk på begge sider, og foldet på midten og så bliver det til en 4-sidet A5. Man laver også foldere på A3 ark, tryk på begge sider, og foldet på midten. Så er det en 4-sidet A4. Eller den sikkert mest populære, en M65 folder. Dette består af et A4 ark, som er foldet 2 steder – og med tryk på begge sider. Bruges ofte til prislister og andre informationsfoldere.

Der findes navne på de forskellige foldevarianter. Et ark som kan foldes på flere forskellige måder – f.eks. på midten eller flere gange, og i det format du ønsker. Den mest populære er en A4 foldet på midten – en gang – så hedder det en 4-sidet A5 og 2 gange så hedder det en M65 folder.

Hæfter

Et hæfte består af 8 og op til 64 sider. Det kan være både i A4 og i A5. Et hæfte færdiggøres med 2 hæfteklammer i ryggen.

Hvis indholdet fylder mere end 64 sider, så bør man vælge at få lavet sin tryksag med en limbundet ryg, hvilket giver et flottere slutprodukt. Man kan også vælge indbinding med spiralryg.

Flyers

Nogle mener også at flyers, pamfletter eller løsblade kan betegnes som en mindre brochure. En flyer består af et enkelt ark, med tryk på 1 eller 2 sider. Søger man efter billige brochurer, bør man bestille som tryk af flyers.

Pamfletter

Et andet ord for flyers eller løsblade kan også betegnes som en mindre brochure. En pamflet består at et enkelt ark, med tryk på 1 eller 2 sider. Det er en billig måde at komme med sit budskab på.

Pamfletter kan produceres i A3, A4, A5 og A6 – også i A7, hvis det ønskes.

Løsblade eller “hand-out”

Et andet ord for flyers eller pamfletter men kan også betegnes som en mindre brochure. Et løsblad består af et enkelt ark, med tryk på 1 eller 2 sider. Det er en billig måde at komme med sit budskab på.

Papirtyper og størrelser

Løsblade, flyers, pamfletter, her anvendes typisk papirtypen 170 g. Det er et pænt stykke papir, hvor trykket gør sig godt – hvad enten der er tale om billeder eller tekst, eller en kombination.

Der kan også vælges offset papir, som er et godt stykke mat papir. Her går kvaliteterne fra 140 g til 300 g – og til en flyer vil 170 g stadig være godt.

Løsblade, pamfletter og flyers trykkes på papir i størrelserne A3, A4, A5 og A6 – også i A7 hvis det ønskes.

Efterbehandling

Løsblade, flyers og pamfletter kan tilpasses i det format, man ønsker. Folderen kan falses = folde papiret i flere forskellige modeller. F.eks. 4-sidet A4, 4-sidet A5, M65 folder.

Tryksager til markedsføring

En brochure er en tryksag, der bruges til markedsføring og typisk til at introducere eller informere, om et produkt, en ydelse eller en virksomheds kompetencer.

De udleveres personligt eller fra brochurestativ, men sendes også direkte til modtageren.

Den kan bistå virksomheden med at skabe fokus på et specifikt emne, eller særlige fordele ved et produkt eller ydelse.

 1. Sådan laver man en brochure
 2. Definer din modtager og målgruppe. Hvem er målgruppen for brochuren? Hvem køber produktet eller ydelsen? Hvad er deres alder? Hvad kan de lide? Fokuser på mennesker og skab en stil og et indhold, der passer til dem.
 3. Vælg den rigtige Intro.
 4. Overskrift er det første, der fanger øjet eller et særligt foto. Det skal være kort og iøjnefaldende. Det bærende argument er det centrale salgs-argument, som skal overtale modtageren til at fortsætte med at læse eller tage med hjem.
 5. Tekster er korte og præcise. Hold tekster korte og nemme at læse. At have respekt for modtagerens tid kan bidrage til at hele budskabet læses igennem. Get to the point.
  – brug punktopstilling
  – små afsnit
  – overskrifter
  – målet er, med færrest ord, at overbevise modtageren.
 6. Billederne er ultra-vigtige og modtageren skal identificere sig heri. Billeder er lige så vigtige som tekster, eller nogle gange kan billeder have større effekt end tekst. Det rigtige billede fanger, og derfor skal de visuelle virkemidler tale for dit produkt.
 7. Et kreativt design er unikt og iøjnefaldende. Stil, farver og brochure layout afgør, sammen med billeder, om modtageren vil se mere, eller ikke. Der findes utroligt mange designs på internettet, der kan bidrage som inspiration. Find dem længere oppe på siden.
 8. Sørg for at dit budskab altid følges af en opfordring. Fortæl om “next step” og gør det nemt for dem at komme derhen, giv dem noget, noget gratis, en rabatkupon eller lign. Skab en relation der bringer dem tæt på den beslutning, der er formålet med din tryksag.

Se også denne video fra Adobe om at lave en brochure i Indesign

Skabelon til brochurer template download

 • Find og download Trykstuens gratis flyer skabeloner – Klik her
 • Find og download Trykstuens gratis folder skabeloner – Klik her
 • Find og download Trykstuens gratis hæfte skabeloner – Klik her

Download brochure designs – Links

Vælg en (eller flere) gratis brochure skabeloner fra nettet. Brug Photoshop, Indesign eller Illustrator for at tilpasse brochure designet, så det matcher dit behov. Freepik er en gratis tjeneste på nettet, hvor der findes rigtig mange muligheder for at finde noget, du kan bruge.

Brochurer kommer i mange forskellige udformninger. De fleste brochure designs skabes som flyers, som foldere eller som hæfter